Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Voor juiste weergave op tablet en smartphone ' switch to the full site'  

Gildenbondsharmonie Boxtel

Big Band On the Beach 22 juni 2019

 

 .

 

Deelnemende Big Bands 2019

Smalltownbigband uit Breda

The Small Town Big Band is een ervaren bigband met DIVERSITEIT als leidraad. Een swingende smeltkroes van klassieke jazz/swing, in de stijl van Count Basie en Sammy Nestico (jaren ’40-’50 van de vorige eeuw), Salsa en Bossa Nova tot meer modernere composities van bijvoorbeeld Miles Davis, Herbie Hancock, Horace Silver, Charles Mingus en Jeff Jarvis. Maar altijd herkenbaar voor een zalige FEEL GOOD / LAIDBACK ervaring. 

Sinds januari 2014 heeft The Small Town Big Band een muzikaal leider gevonden in een inspirerende, enthousiaste componist/arrangeur met rijke, muziek bagage: Hans Tolhuijs. Zie www.hanstolhuijs.nl

 


Stripe Big Band Boxtel

Wie zijn wij?

Wij zijn "de Stripe", een mix van rond de vijfentwintig muziekvrienden uit Boxtel en omgeving. We spelen een uitgebreid repertoire varierend van jazzklassiekers, latin, soul, pop en een vleugje funk, en werken voortdurend aan nieuw repertoire.

Onze bigband heeft een bezetting van trompetten, saxen, trombones, gitaar, toetsen, bas, drums en percussie en zang, onder leiding van muzikaal leider en dirigent Simon Bruul.

Wat doen wij?

Naast onze vaste repetitieavond op maandag, verzorgen wij met enige regelmaat optredens. We werken regelmatig met gastzangers en -muzikanten, waardoor elk optreden uniek is. Dat kan kleinschalig zijn, maar ook groots opgezette evenementen gaan we niet uit de weg. Dit geeft ons een enorme drive om meer spetterende optredens te verzorgen.

 


Big Band Gorcum uit Gorinchem

Opgericht op 5 september 2012 en uitgegroeid tot een volwaardige bigband. Een bigband die voelt als een grote familie, muzikaal op hoog niveau en toch heel gewoontjes en vooral erg gezellig.  We spelen verschillende muziekstijlen, van oude bigband nummers tot popsongs, maar altijd in een bigband arrangement. Instrumentale stukken, maar uiteraard ook nummers met zang. Sinds 15 april 2015 staan wij onder leiding van de enthousiaste dirigent Olaf Baeke en zijn we wekelijks druk bezig het repertoire uit te breiden om ons publiek elke keer weer te kunnen verrassen.

   


 Solid Big Band uit Gemert

De Solid Bigband bestaat al sinds 1990 en deze bigband wordt gevormd door 17 enthousiaste muzikanten en 1 zangeres, onder leiding van de jonge Gijs Berkers. Gijs is afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg en hij staat sinds mei 2014 voor de groep. De bigband speelt swing, bossa nova, moderne jazz en funk van onder andere Chick Corea, Les Hooper, Frank Mantooth, Bob Mintzer en Sammy Nestico. Gijs daagt de band steeds uit om het niveau te verhogen en dat doet hij met succes! De Solid Bigband laat graag van zich horen en reist daarom vaak af naar allerlei nationale bigbandfestivals, zoals in Enschede, Goor, Hoofddorp en Lelystad, waar ze als Beste Bigband 2018 zijn uitgeroepen. Natuurlijk is de bigband ook veel te horen in de regio van Gemert, hun thuisbasis.

 

 


 

Big Band 5607 uit Schaijk

Bigband 5-6-'07 (five six o'seven) is een enthousiaste, eigentijdse bigband uit Schaijk onder de bezielende leiding van Rob van den Hoven. Zij worden aangevuld door de zangeressen Evelien Goverde en Lenny Arts.

De Bigband is in 2007 opgericht en sindsdien gaan ze lekker. Ze waren o.a. te horen op Jazz in Duketown en de Nijmeegse vierdaagse. Een van de hoogtepunten was het zelf georganiseerde Big Fusion in 2012 waarbij de bigband het podium deelde met een rapper, een dj en verschillende gastsolisten.

 


 

Big Band Boxtel


 

 

BOB uit Best

Bressband BOB is 11 november 2004 opgericht in Best en bestaat inmiddels uit een groep van 16 enthousiaste muzikanten. Wij onderscheiden ons door onze muziekkeuze gecombineerd met show. Hierdoor zijn we uitgegroeid tot een veelgevraagde allround muziekgroep die optreedt op festivals, bedrijfsfeesten, bruiloften en overige evenementen.
Onze muziekkeuze bestaat uit verschillende soorten herkenbare en populaire pop-, soul- en rockmuziek, waarvan vele arrangementen in eigen beheer zijn geschreven. Wij beschikken over een uniek, eigen geluid wat door het publiek enorm gewaardeerd wordt. Onze liefde voor muziek, show en dans hebben ervoor gezorgd dat we de afgelopen jaren al vele ereplaatsen behaald hebben en een graag geziene groep zijn in het binnen- en buitenland.

Sinds het ontstaan hebben wij vele herinneringen opgebouwd, maar er zijn twee gebeurtenissen om niet te vergeten. Dit zijn onze optredens tijdens de 3 reunie concerten van de Dolly Dots in 2007 (Ahoy) en bij de Queen Experience in 2011 (Gelredome).

Ons motto is:  Laat BOB maar blazen!

 


 

Red River Band Boxtel

 

 


 

Jaarlijks houden wij, Big Band Boxtel, een muzikale middag aan recreatiepark De Langspier in Boxtel. Verschillende big bands wisselen elkaar af. 

 Wil je eens meespelen, laat het ons weten en mail naar onthebeach@gildenbonds.n

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?