Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Voor juiste weergave op tablet en smartphone ' switch to the full site'  

Gildenbondsharmonie Boxtel

Alles is anders dit jaar, en voor het eerst in meer dan 35 jaar geen Kasteelconcert en het plein achter het Baanderherencollege is niet de binnenplaats van Kasteel Stapelen. Maar toch hebben we zondag 20 september een vrolijke zonnige start gemaakt met een mooi concert.

 

Duckies

 Er zijn setjes kaarten te koop met Gildenbonds Duckies die ons lid Anneke Penson heeft getekend.

 

Duckies verkoop

U kunt kaartjes kopen bij

De kaartjes kosten 6 euro per set van 12 kaarten en binnen Boxtel worden ze gratis bezorgd.

 

 

 

Sef Pijpers

Sef Pijpers werd in 1960 in 's Hertogenbosch geboren in een muzikaal gezin. Moeder Pauline speelde viool en vader Sef speelde hoorn in Het Brabants Orkest. Sef Sr. staat verder vooral bekend als een van de beste hafa-dirigenten van Nederland. Sef Jr. speelde al op jonge jaren klarinet onder meer in de Koninklijke Harmonie van Thorn en de Koninklijke Harmonie O&U te Beek en Donk waar hij onder leiding van respectievelijk zijn vader en Heinz Friesen speelde.

Studie

Hij studeerde klarinet en hafa-directie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en sloot beide studies af met het diploma Uitvoerend Musicus. Daarnaast volgde hij directiecursussen bij Enrique Garcia Asensio, Arnold D. Gabriel en Gerald Brown. Hij is als dirigent succesvol actief bij meerdere blaasorkesten. Zo behaalde hij met het Gemonds Fanfare Korps en met Harmonie St. Jan uit Wierden nationale titels. Ook is hij als klarinetleraar verbonden aan diverse muziekscholen en treedt hij ook op als solist of in kamerensembles. op 12 april 1981 te Deurne.

Begon op 8-jarige leeftijd met hobolessen bij Ans Bouwmans via de Koninklijke Harmonie Deurne. Na verdere hobolessen te hebben genoten bij Hans van Leeuwen, studeerde hij hobo en HAFA-directie aan het Brabants Conservatorium. Beide studies (bij respectievelijk Herman Vincken en Jan Cober/ Hardy Mertens) sloot hij in 2004 af met als eindcijfer een 9. Momenteel studeert hij tweede fase hobo, nog steeds bij Herman Vincken.

Verder volgt hij lessen moderne muziek bij Ernest Rombouts en althobo bij Yvonne Wolters. Hij deed orkestervaring op bij onder andere de Koninklijke Militaire Kapel, de Koninklijke Luchtmacht Kapel, de Johan Willem Friso Kapel, het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest, het Europees Jeugdharmonieorkest en Het Brabants Orkest met dirigenten als: Jacob Slagter, Jan Stulen, Jaques van Steen, Heinz Friesen, Jan Cober, Ed Spanjaard, Micha Hamel, Hans Leenders, Sef Pijpers en vele anderen. Verder is hij actief in een tweetal kamermuziekensembles: Het Vivendi-ensemble en Il Trattamento Miracoloso. Als dirigent is hij naast de Gildenbondsharmonie ook verbonden aan Harmonieorkest Phileutonia Eindhoven en het jeugdorkest van de Koninklijke harmonie Deurne

Bijzondere evenementen met de Gildenbondsharmonie

Mei 2005 Oranjeprom concert November 2005 Bondsconcours Venlo - 86,33 punten 2008 Honderdjaar bestaan van de Vereniging en in het kader daarvan een groots Jubileumconcert samen met de eveneens 100 jarige Boxtelse vereniging Boxtel's Harmonie in sporthal de Braken. November 2009 Concertwedstrijden 1e divisie voor Harmonieorkesten in Theater de Schalm te Veldhoven - 88,5 punten. Oktober 2011 Regioconcert Regio HaFa De Meijerij 1e prijs Wisseltrofee met 90,75 punten.

Selectie

December 2003 Tweede plaats bij het Open Nederlands Kampioenschap voor de Concertafdeling te Kerkrade.

December 2001 Boxtels Presentatieconcert mmv Sonja van Beek (viool), Dorine van Dijk (harp), Jannemieke van Hemert (fluit), vocaal ensemble Ratatouille en Mari van Gils (componist)

  

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?