Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Voor juiste weergave op tablet en smartphone ' switch to the full site'  

Gildenbondsharmonie Boxtel

Alles is anders dit jaar, en voor het eerst in meer dan 35 jaar geen Kasteelconcert en het plein achter het Baanderherencollege is niet de binnenplaats van Kasteel Stapelen. Maar toch hebben we zondag 20 september een vrolijke zonnige start gemaakt met een mooi concert.

 

Duckies

 Er zijn setjes kaarten te koop met Gildenbonds Duckies die ons lid Anneke Penson heeft getekend.

 

Duckies verkoop

U kunt kaartjes kopen bij

De kaartjes kosten 6 euro per set van 12 kaarten en binnen Boxtel worden ze gratis bezorgd.

 

Foto's van toen

weet je nog iets te vertellen over  de foto's laat het ons weten! mail naar webmaster@gildenbonds.nl 


 

Boxtels Harmonie of Gildenbonds

foto 013

 

 

foto 015 

 


 

BHIC 1901-000976

foto 008


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

foto 020


 

BHIC 1901-000975

foto 007 foto 006


 

 

BHIC 1901-000974

foto 005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  

 

 

 


 

foto 003 Ans Nouwens op Facebook

Voor jullie archief R.K. Gildenbonds Harmonie. Kampioenschappen Deventer Reserve Kampioen Superieur Afdeling. Dirigent Dhr. Stolwerk, denk ik. Jan Nouwens op de 1ste stoel pffffff.

Jan Hazenberg Ik denk aan de linkerkant achterste rij de 4 e van links : Opa Nouwens en bij de rechterelleboog van de dirigent zie ik een jonge Wim v.d.Velden.


 

Francy van Heertum op facebook

 vader en zoon Schoenmakers

Facebook:

 

 Of Kees van Dongen, toen hij in 1905 trouwde en het huis langs de Eindhovenseweg betrok, al aanstonds het plan had bij zijn Verlofzaak een "Theetuin" aan te leggen, is ons niet bekend, en of er rond en in "Dommeloord", toen die mooie theetuin aangelegd was, veel thee gedronken werd, weten wij evenmin.

Toch zijn we zo vrij te betwijfelen of de Boxtelse Dommeloordbezoekers -op thee zo verzot waren dat zij daarvoor een wandeling naar de Eindhovenseweg maakten. Hoe het ook zij, Kees maakte van zijn zaak een heerlijk oord en trok veel bezoekers.

In 1907 legde hij een speeltuin aan met een wip en schommels op het terrein naast zijn huis, en bouwde later daarin ook een kiosk, waar de beide harmonieën van tijd-tot-tijd concert kwamen geven" Bij het bekijken van het plaatje krijgt men er enig idee van hoe 'n gezellig plekje "Dommeloord" was.

Wel geen zogenaamd recreatieoord, daar was het niet omvangrijk genoeg voor, doch ontspanningsoord in ieder geval. Het zag er aantrekkelijk uit. In vakantietijd was het voor fietstoeristen uit het noorden dè aanlegplaats. Nu had Kees van Dongen er wel slag van om bezoekers aan te trekken want zelfs als in de wintermaanden Dommeloord werkelijk een oord van de Dommel was en het water van de Dommel over de Eindhovenseweg . stroomde, dan nog wilde DE uitgaande mannen hun conversatie met een flinke pot bier bij Kees niet missen.

Dan ging Kees ze met de boot aan de Fellenoord ophalen en roeide hen door de beemd naar Dommeloord. In 1926 -had hij echter een strop. Toen was de Dommel zo gulzig dat ze zelfs Dommeloord opslokte en er ongeveer 20 centimeter hoog doorstroomde. Dommeloord lag beduidend boven het wegdek, dus zulk een waterstand toonde aan hoe noodzakelijk voorzieningen moesten getroffen worden.

In 1935 werd dan ook het afwateringskanaal gegraven en kwam er een einde aan de "expansiezucht" van de Dommel. Ongeveer gelijktijdig werden de rijksplannen voor aanleg van de ringbanen gerealiseerd en kreeg ook Boxtel zijn Rijksweg. Een prachtverbetering voor het snelverkeer, maar met dat al verzonk Dommeloord in de diepte, nu niet in het water doch het kwam ongeveer 80 cm beneden het nieuwe wegdek liggen. Kees van Dongen had zijn hoge "baailaarzen" niet meer nodig ...... en langzamerhand, het kon niet anders, dommelde Dommeloord in ...... Van de theetuin maakte Kees weer een moestuintje. 

Naar Oud Boxtel in beeld Brabants Centrum 1958

 

foto:010


 

onderste rij: Piet van Kessel, Toon Pijnenburg, Toon van den Brand, ?, deken ?, Kees van Kessel, Marinus van Houtum, Van Liempt, ? Rini van Kessel

2e rij: ?, Nouwen, Jan vd Linden, ?, Harrie de Kort, Van Kessel, ?, ?, ?, Piet Steen, ?, Smitske

3e rij: Sanders, Toon Boleij, Frans Hazenberg, ?, ?, Cor Voets, ?, ?, Eduard Boleij, daarvoor Jan Nouwens, links daarvan ?, ?

4e rij : Jas Bevers, Cees vd Velden, Tauber, ?, ?, ?, Jan Voets, Giel van den Biggelaar, Cees Bevers, ?.

5e rij: Bekkers, Harrie Boleij, Van Breugel, Van Kessel, Louis Nouwens, ?, Jan Pijnenburg, Nico Siemerink

4 april 1948


 

 Henk Snellaars op het hek voor de harmoniezaal Burgakker

foto 011 

foto 012 


 

foto 030


 

foto 036

 


 

foto 32


 

foto 31a


 

foto 031

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?