Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Gildenbonds

Postbus 858

5280 AW Boxtel                  

0411 67 68 77

info@gildenbonds.nl 

ibannr NL13RABO 0108 8603 02


 

Vacatures harmonie orkest

  • (alt-)hobo
  • tenorsaxofoons
  • fagot
  • slagwerk

Voor juiste weergave op tablet en smartphone ' switch to the full site'  

Gildenbondsharmonie Boxtel

Zondag 20 september aanvang 14:30
Nazomerconcert Gildenbondsharmonie
binnenplaats Baanderherencollege Boxtel

Alles is anders dit jaar, en er is voor het eerst in meer dan 35 jaar geen Kasteelconcert

En het plein achter het Baanderherencollege is niet de binnenplaats van Kasteel Stapelen. Maar toch willen we proberen om aanstaande zondag net zo'n vrolijke start van dit nieuwe seizoen te maken als we dat zovele jaren op die prachtige locatie hebben mogen doen.
Ook al is de bezetting niet compleet vanwege coronavoorzichtigheid: er is de laatste weken druk gerepeteerd aan een leuk en onderhoudend programma.

 

9 Maanden na het nieuwjaarsconcert laat de Gildenbondshamonie weer van zich horen.

 

Weliswaar werd op de laatste repetitie voor de vakantie nog een video-opname gemaakt van de Paso Doble Alicante (click hier om te luisteren) die via de facebookpagina van de Gildenbonds zo'n 6000 keer bekeken werd, maar spelen voor publiek was er tot nu toe niet bij. Jammer genoeg is er dit jaar ook geen Kasteelconcert, maar als alternatief geeft de harmonie in Coronabezetting een kort onderhoudend concert op het plein achter het Baanderherencollege.

 

Programma


Daar staat naast die Paso Doble ook het zuid-Amerikaanse Conga Del Fuego Nuevo op het programma waar zo enthousiast op werd gereageerd bij het Toeters en Bellen concert.

Mike van Gils zal soleren in de Ballade voor Saxofoon en Harmonie van Alfred Reed en ook zal het stuk Cooperation dat dirigent Txemi Etxebarria speciaal voor de gelegenheid samen met Gildenbondsmuzikant Mari van Gils componeerde in premiere gaan.

Met de Floral Dance wordt teruggegrepen op bekende Top-40 muziek.

 

Gratis


Het concert begint om half drie en zal een kleine 3 kwartier duren. Het is gratis toegankelijk voor iedereen die van vrolijke muziek houdt.  

Eigen stoel

Wie wil zitten zal zijn eigen (klap)stoel moeten meebrengen en er zijn geen horecavoorzieningen tijdens het concert. Toegang is via de ingang aan de van der Voortweg.  Er is voldoende ruimte om onderling afstand te houden en bij aankomst (vanaf 14:15) zullen Corona Coaches u verdere instructies meegeven. Zij zullen tijdens het optreden ook vriendelijk corrigeren als mensen de regels even uit het oog verliezen.  Bij het concert kunnen vrije donaties gedaan worden in de Gildenbonds-collectebas en bestaat ook de gelegenheid om setjes Duckieskaartjes te kopen of te bestellen om de harmonie te steunen.

Duckies

Natuurlijk verwelkomen we u graag op ons concert a.s. zondag. Daar zijn dus ook de setjes kaarten te koop met Gildenbonds Duckies die ons lid Anneke Penson heeft getekend.

 

Duckies verkoop

Als u er onverhoopt zondag niet bij bent kunt u ook kaartjes kopen bij Sjiekkado in de Breukelsestraat of bestellen via sponsoring@gildenbonds.nl of bij leden van de harmonie.
de kaartjes kosten 6 euro per set van 12 kaarten en binnen Boxtel worden ze gratis bezorgd.

 

En alvast voor uw agenda:


ZONDAGMIDDAG 25 OKTOBER - HIGH TEA CONCERT
Engelse hapjes terwijl u luistert naar toepasselijke muziek

Een paar woorden over ons

Het harmonieorkest geeft diverse concerten per jaar en gaat regelmatig op concours waarbij het repertoire afhankelijk van het soort concert kan variëren van populaire liedjes tot klassieke bewerkingen, van filmmuziek tot moderne originele werken voor harmonie-orkest. 

Het Harmonie Orkest van de “Gildenbonds” speelt al vele jaren op het hoogste nationale niveau.

Bij vele Boxtelse evenementen geeft de "Gildenbonds" acte de présence. Zo staan onder meer de Heilige Bloedprocessie, de intocht van Sinterklaas en het binnenhalen van de avondvierdaagse standaard op de verenigingsagenda evenals serenades en medewerking aan andere Boxtelse gebeurtenissen.

Naast betrokkenheid bij de Boxtelse gemeenschap toont de vereniging ook regelmatig aan oog te hebben voor andere zaken dan muziek. Zo werden mede door Gildenbonds-evenementen en -projecten gelden verzameld voor onder meer kinderopvang in Brazilië, het Pola van der Donck fonds, restauratiefondsen voor de Petruskerk en het Protestants Kerkje.

Txemi Etxebarria 

Met ingang van maart 2018 is Txemi Etxebaria dirigent van het harmonieorkest.

Na een opleiding tot milieukundige is de uit Spanje afkomstige Txemi Etxebarria (1980, Spaans Baskenland) zich volledig op muziek gaan richten. 

Hij rondde in 2003 zowel een bachelor pedagogie als hoorn af in Bilbao, Spanje. Vanaf 2005 vervolgde hij zijn studie hoorn aan het Conservatorium Maastricht bij Will Sanders en Willy Bessems, alwaar hij zowel zijn bachelor als master behaalde. 

Hij volgde masterclasses bij onder andere Eric Terwilliger, Eric Penzel en Stefan Dohr. Als hoornist was Txemi reeds verbonden aan het Limburgs Symfonie Orkest, Young Symphony Orchestra Bayreuth, Basque Young Orchestra en Orquestra Sinfonica de Bolbao. 

 

Txemi is ook werkzaam als dirigent en volgde hiervoor zijn bachelor aan het Conservatorium van Maastricht (Enrico Delamboye en Jan Stulen) en volgde zijn master aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Ivo Venkov).

Hij dirigeerde reeds het Staatsorchester Rheinische-Philharmonie Koblenz, het Studenten Symfonieorkest Conservatorium Maastricht en de jeugdharmonie van Harmonie St. Petrus en Paulus.

Momenteel is Txemi dirigent van CoMA (hedendaagse muziek), dirigent van Opera Comique Maastricht en in 2015 en 2016 dirigent van het Zomerorkest Nederland. Daarnaast is hij artistiek leider van het Cabaret-ensemble “Les Chats Noirs” en krijgt hij regelmatig opdrachten voor composities en arrangementen.

Als hoornist is hij nog steeds actief bij Harmonie St. Petrus en Paulus Wolder Maastricht en bij blazersensemble Zuiderwind. Sinds vorig jaar staat ook Harmonie Aemiliaan uit Bleijerheide onder zijn leiding en van september 2012 tot maart 2018 als hij bij de Gildenbonds zal aantreden is Txemi Etxebarria dirigent van het harmonie orkest van KDO Maastricht. 

 


 

Mari van Gils

Dirigent bondsband vanaf 2000 en vervolgens dirigent Big Band Boxtel vanaf 2011, dirigent leerlingenorkest van 1982 tot 1996 
Mari had ook, als dirgent van het leerlingorkest, in de Dirigenten Galerij kunnen staan. Nog steeds is hij lid van onze vereniging en naast zijn huidige inzet voor de Big Band Boxtel zijn zijn verdiensten als dirigent, maar ook als stimulator van alles wat met de Gildenbondsjeugd te maken had ongeëvenaard.

 
 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?